Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТШестима представители на различни партии гостуваха в предаването

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТШестима представители на различни партии гостуваха в предаването
Коментари Харесай

Шестима от различни партии в Панорама: Кампанията не може да се разгърне напълно поради кризата с Ковид

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Шестима представители на разнообразни партии гостуваха в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия довечера. Всеки от тях изложи своя мотив по тематиката, сложена от водещия - по какъв начин Ковид въздейства на изборната акция. Дебатите са свободни и безвъзмездни, посочи водещият Бойко Василев. Участниците се сплотиха с разнообразни трактовки към мнението, че изборната акция не може да се осъществя и разгърне пълноценно точно заради пандемичния миг: 

Волен Сидеров, " Атака "  

" Ковид - какво значи това?! Никой не знае какво е Ковид. В момента живеем в света на Оруел, хората са наплашени, уплашени, и се движат като зомбита. На тях им е внушено, че би трябвало да се опасяват от нещо, което не знаят какво е обаче. Това не е здравна рецесия, а геополитически опит. Има една книга " Документът " която разказва пандемията, това е сюжет. Важното е да излезем от сюжета. Трябва да излезем от евроатлантическите илюзии и измами и да намерим нашия път. България постоянно е имала своя път. "   

Крум Зарков, Българска социалистическа партия

" Ковид 19 е действителност. Болест, която не може да бъде подценявана, само че не можем да разрешаваме тази тематика да измести останалите. Тя не оставя място за различен спор, а той би трябвало да се състои в този момент преди изборите. Уплахът се подклажда. Тези избори ни изправят пред алтернативата дали да продължи това държавно управление. Разговорът за бъдещето не би трябвало да е редуциран единствено до на следващия ден, тъй като най-важно е здравето, само че е значимо да възстановим нашата страна и общественост и да минем напред.

ГЕРБ считат, че няма потребност от такава акция, те считат, че на следващия ден би трябвало да се запазим живи и да забележим след седмица какво става. За да няма спор във връзка с това какво оставиха и какво следва. Това се прави, с цел да се потиска изборната интензивност. Докато онлайн някои се пробват да стигнат до гласоподавателите, други го вършат офлайн посредством шарени маски или по различен метод. Трябва да се пазим да не падаме към този капан, да се отнасяме съществено към предизвикването. "  

Станислав Анастасов, Движение за права и свободи

" И преди и в този момент се виждат детайли на тоталитарната страна. Това са най-важните избори след 89-та година, народна власт е отслабена, има еднолична власт, няма посока за развиване. Нашето обръщение е стратегия за ускорено икономическо развиване. "

Александър Сиди, ВМРО 

" Тази акция е друга, поради цялата тази нервност към ограниченията и това, че не можем да си приказваме с хората. Цивилизационен избор би трябвало да създадем. От тези избори заставаме на страната на обичайните полезности. Европа на отечествата. 
Ще се опитаме да приказваме с хората по всички канали за връзка. "

Кръстина Таскова,  Патриотична коалиция Воля и НФСБ

" За първи път на избори се явява партия, която беше в Народното събрание. Няма битка на хрумвания, за това и гласоподавателите не дават явен сигнал за висока изборна интензивност. "  

Тома Биков - ГЕРБ, СДС 

" Според мен акцията още не е почнала. Защото имаме директен ангажимент към превъзмогването на рецесията - здравна, социална, икономическа. Правим съзнателен избор, тъй като носим отговорността какво се случва в страната. Предпочитаме да сложим преди всичко превъзмогването на тази рецесия и акцията, с която да очертаем вероятностите. След изборите ще възстановим политическия разговор с българското общество. Ние сме изправени пред Зелената договорка за стопанската система на Европа, не самата пандемия. 
Само да не бъдем упрекнати за третата вълна. Ние не сме организирали ковид, другояче съм наясно, че акцията е значима, само че за нас приоритет е оправянето с тази рецесия. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР